top of page
Zoeken
  • joellaverhek

Crufts 2023

Crufts 2023, een droom die we al een tijdje hadden. Hoe gaaf zou het zijn als we daar heen mochten! Op de Winner show in 2022 kwam onze eerste kwalificatie en in Brussel zelfs de 2e kwalificatie! Dan moesten we toch echt maar gaan! Voor wie crufts niet kent. Dit is de grootse hondenshow van de wereld. Je mag hier dan ook niet zomaar aan mee doen maar je moet je eerst kwalificeren. Het is 18 hallen groot en er lopen duizenden honden! Ook zijn er mega veel leuke winkels (wat slecht is voor de portemonnee) maar toch heel leuk hihi.


Zaterdag 11 maart. De heen reis.

Onze weker ging al vroeg 04;30 zaten we al in de auto. Op weg naar de boot. rond 8:00 komen we aan in Calais waar we de boot naar de overkant hadden. Geen file en geen rij bij de controles voor de boot en we zijn mooi op tijd. Wat allemaal te mooi om waar te zijn was want met een auto voor ons die toch niet alles op orden had stonden we alsnog een uur vast voor de douane. Poortje naar poortje naast ons zagen we open gaan. En wij maar wachten en wachten. Gelukkig kregen we al wat gezelligheid in de rij. want in de rij naast ons kwamen Stefaan en Sam langs haha die waren ook op weg en bleken op de zelfde boot als ons te zitten. Na lang wachten mochten we toch eindelijk door rijden en gingen we de boot op! na een kleine 1,5 uur varen komen we aan in Dover! En dan in eens rij je links! Even schakelen haha. De eerste rotondes hadden we overleeft dan zal de snelweg ook wel oke gaan. Dit was gelukkig ook het geval. Na een 3 uurtjes rijden komen we aan bij de Crufts. we hebben besloten om vast even te gaan kijken voor dat we morgen moeten showen en dan misschien geen tijd meer hebben. We komen rond 14:00 binnen en wat een indruk zeg! Ik wist dat het mega was, maar zo mega! We hebben wat geshopt en onze ring vast bekeken voor morgen. Toch redelijk moe van de reis zijn we lekker naar ons hotel gegaan.

In een klein plaatsje in de buurt hebben we een mooi hotel aan een park gevonden. Lily heeft daar nog heerlijk even kunnen ravotten en toen zijn we lekker op tijd ons bed in gedoken!


Zondag 12 maart. De dag!

De wekker gaat al weer vroeg 5:00 pff haha maar vol zenuwen voelen we er niets van. We maken ons klaar en gaan weer richting de Crufts. Al snel komen we weer alle bekende tegen. We zitten dan ook gezellig met elkaar! Er waren maar liefst 236 dalmaaten ingeschreven! Eerst was het de beurt aan alle reutjes. We hebben super hard kunnen juichen want Stefaan won met zijn hondje vic beste reu en zelfs later op de dat best of breed! Door dat je alles ziet slaan de zenuwen alleen nog maar meer in, maar toen was het toch echt de beurt aan lily en mij!

Lily had er zin in en dat was te merken haha. ze was vrij druk en was super blij. Na een langen keuring van onze klas van 24 vond de keurmeester lily zo mooi dat ze haar beloonde met een 1e plaats in haar klas! Wat waren we blij!! Later mocht ze ook nog mee lopen tussen de beste teefjes. Ze gedroeg zich perfect en liep prachtig. Wij zijn zo trots dat ze deze mooie plek heft gehad! Het was de trip 100% waard!

De keuring is afgelopen en we ruimen snel onze spullen weer op! Want gelukkig hadden we kaartjes om de rasgroep en best in show te kijken. Nu extra leuk omdat we Stefaan en Vic in de erening mochten bekijken! Ze liepen een prachtige ronden en we hebben enorm voor ze gejuicht.

Ook de keuring best in show was een hele belevenis om te bekijken! Van af een mega tribune konen we dit eindelijk is live zien in plaats van op YouTube. Super vet! Na een lange dag zijn we weer vertrokken naar het hotel, nog een beetje in shock van wat we allemaal behaalt hebben vandaag en met de rozetten en diploma's in ons hand. We zijn die avond ook zo in slaap gevallen!


Maandag 13 maart. De terug reis

Ja hoor onze wekker ging weer vroeg haha we zaten alweer om 05:30 in de auto want we moesten de boot weer halen! Het is natuurlijk maandag ochtend en we moeten om Londen heen. Dus dikken kans op file! Moe maar volhardend gaan we gelukkig heerlijk vlot richting Dover. Om ongeveer 9:30 komen we aan bij de boot en er is weer niemand. Geen rij niets. De aardige mevrouw heeft ons zelfs omgeboekt naar de boot eerder! dus we konden om 10:00 zo de boot op. Heerlijk, tot we gingen varen haha. De zee was vrij ruig en dat was goed te merken! Ik kan er veel over zeggen maar laten we het er op houden dat we volgend jaar de trein nemen whaha.

Het laatste stukje rijden naar huis van uit Duinkerken ging zo als verwacht ook top en we waren met 3 uurtjes weer heerlijk thuis. Na genietend zitten we de filmpjes en foto's terug te kijken en hebben de rozetten en het certificaat een plekje gekregen! Nog vol van trots dan mijn eigen gefokte meisje zo'n mooi resultaat heeft behaalt! We kunnen niet wachten om volgend jaar weer te mogen! Maar wel met de trein hihi ;)
29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page